Коефіцієнт пропозиції стейблкоінів (Stablecoin Supply Ratio)

Коефіцієнт пропозиції стейблкоінів (Stablecoin Supply Ratio)

Коефіцієнт пропозиції стейблкоінів (SSR, Stablecoin Supply Ratio) – це співвідношення між пропозицією Біткоінів та стейблкоінів (деномінованих в BTC).

Огляд індикатора

Розуміння динаміки між BTC і стейблкоінами – і, отже, фіатних грошей – є принципово важливим для інвесторів.

Метрика надає простий показник, щоб допомогти кількісно оцінити ступінь купівельної спроможності доступних стейблкоінів і дати розуміння того, як це вплине на ціну Біткоіну.

SSR може рухатися вгору або вниз через два фактори: через ціну BTC, або зміну загальної пропозиції стейблкоінів.

Як інтерпретувати?

Коли оцінка SSR низька, поточна пропозиція стейблкоінів має велику купівельну спроможність для придбання BTC. Показник слугує посередником для оцінки механізму попиту і пропозиції між BTC/USD.

І навпаки, висока SSR означає, що фіат має слабку купівельну спроможність. Отже, навіть коли загальний настрій бичачий, стає все важче підняти ціну біткойна і навіть створюється тиск з боку продавців.

Значення SSR можна інтерпретувати як суму BTC, яку можна купити з існуючим запасом доступних стейблкоінів на ринку. Наприклад, якщо SSR становить 50 – це означає, що стейблкойни потенційно можуть бути використані для викупу 1/50 = 2% пропозиції BTC.

Варто зазначити, що SSR не показує повну картину – він не враховує фактичні транзакції з фіатними або біткойн-деривативами. Також слід враховувати, що SSR є досить молодим показником і поки неясно, як він буде працювати в майбутньому.

Однак наявні дані вже дають цікаві закономірності. З подальшим зростанням прийняття стейблкоінів дані стануть більш значущими і надійними.

Графік Stablecoin Supply Ratio для BTC

Як розраховується?

Показник SSR розраховується шляхом ділення загальної ринкової капіталізації BTC на загальну ринкову капіталізацію всіх (відомих і відстежуваних) стейблкоінів в обігу.

SSR = Market Cap (of BTC) / Market Cap (for all Stablecoins)

Посилання на індикатор Glassnode: https://studio.glassnode.com/metrics?a=BTC&m=indicators.Ssr

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ранее в блоге:

Мультиплікатор Пуелла (Puell Multiple)

Мультиплікатор Пуелла (Puell Multiple)